Ma este bekevertem egy adag túrógombócot a holnapi ebédhez. Már korábban kipróbáltam ezt a bulguros verziót, de akkor nem ízlett nagyon, úgy éreztem, túl sok benne a bulgur és ettől nehéz lett. Most így készítem:
Hozzávalók (zárójelben az összes CH tartalom):
400 g sovány túró (16 g)
2 tojás (0 g)
80 g bulgur (56 g)
5-10 dkg dió vagy mandula (darálva vagy kicsire aprítva)
175 g tejföl (7 g)
eritrit (vagy más édesítőszer)
Elkészítés:
A túróhoz hozzákevertem a tojást és a bulgurt még előző este, hogy a bulgur jól meg tudjon puhulni. Másnap pofás gombócokat gyúrok belőle, és kifőzöm. Miután feljöttek a víz tetejére, még hagyom pár percig, majd kiemelem és kis eritrittel elkevert pirított dióba/ mandulába forgatom őket. Eritrittel édesített tejföllel tálalom.
Ebből az adagból 15-17 gombóc lesz.
CH tartalom egy adagban: kb. 5-6 g CH van egy gombócban, így jól adagolható ebédhez, uzsonnára vagy akár utóvacsira is.
ÚJ INFORMÁCIÓ:
Mióta megírtam ezt a bejegyzést, kipróbáltam zabpehellyel (100 g zabpehely, 500 g túró, 3 tojás) is a receptet, és sokkal finomabb, könnyebb lett, mint bulgurral!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése