Amikor Erikkel várandós voltam, és kiderült, hogy el kell kezdenem diétázni, nagyon megijedtem. Azt gondoltam, biztosan éhezni fogok, és beletelt jó pár hétbe, míg belejöttem. Akkor csak papíron vezettem a diétás naplómat. Most, hogy újra várandós vagyok, és újrakezdem a diétát, úgy döntöttem, megpróbálom ezt valami jól kereshetőbb, publikusabb formában megvalósítani, hátha magamnak és másoknak is könnyebben használható naplót sikerül összehoznom.

2012. október 22., hétfő

Túrógombóc bulgurral vagy zabpehellyel

Ma este bekevertem egy adag túrógombócot a holnapi ebédhez. Már korábban kipróbáltam ezt a bulguros verziót, de akkor nem ízlett nagyon, úgy éreztem, túl sok benne a bulgur és ettől nehéz lett. Most így készítem:

Hozzávalók (zárójelben az összes CH tartalom):
400 g sovány túró (16 g)
2 tojás (0 g)
80 g bulgur (56 g)
5-10 dkg dió vagy mandula (darálva vagy kicsire aprítva)
175 g tejföl (7 g)
eritrit (vagy más édesítőszer)

Elkészítés:
A túróhoz hozzákevertem a tojást és a bulgurt még előző este, hogy a bulgur jól meg tudjon puhulni. Másnap pofás gombócokat gyúrok belőle, és kifőzöm. Miután feljöttek a víz tetejére, még hagyom pár percig, majd kiemelem és kis eritrittel elkevert pirított dióba/ mandulába forgatom őket. Eritrittel édesített tejföllel tálalom.
Ebből az adagból 15-17 gombóc lesz.

CH tartalom egy adagban: kb. 5-6 g CH van egy gombócban, így jól adagolható ebédhez, uzsonnára vagy akár utóvacsira is.

ÚJ INFORMÁCIÓ:
Mióta megírtam ezt a bejegyzést, kipróbáltam zabpehellyel (100 g zabpehely, 500 g túró, 3 tojás) is a receptet, és sokkal finomabb, könnyebb lett, mint bulgurral!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése