Tegnap olyat sikerült főznöm, ami az egész családnak elnyerte a tetszését. Eriknek kétszer is kellett szednem belőle! Mivel sima fehér rizst nem ehetek - nemsokára írok majd a használható/ kerülendő alapanyagokról is - ezt bulgurral szoktam helyettesíteni. Ugyan sokkal drágább, mint a rizs, de a barna rizsnél ezerszer finomabb és gyorsabban meg is fő. Az ebből főzött rizottó nem lesz olyan krémes, mint a sima rizsből készült, de - mint azt a teszt is bebizonyította - nagyon finom egytálételt lehet rittyenteni belőle, villámgyorsan.
Hozzávalók 4 személyre (zárójelben az összes CH tartalom):
100 g bacon (0 g)
4-5 kis szál / 85 g újhagyma (7 g)
1 db nagyobb /300 g saláta-cukkini (15 g)
200 g bulgur (140 g)
1 húsleveskocka (~1 g)
100 g kukorica (24 g)
40 g parmezán sajt (~1 g)
Elkészítés:
A bacont gyorsan megpirítottam, aztán rádobtam a karikákra vágott hagymát, amit megfonnyasztottam rajta. Erre jött a cukkini, ezt is megpároltam kicsit, majd a bulgur. Felöntöttem az egészet 2-szer annyi vízzel, mint a bulgur, beledobtam a húsleveskockát, és kis lángon addig főztem, míg a bulgur majdnem felszívta az összes vizet. Ezután belekevertem még a kukoricát, majd amikor az összes lé eltűnt, elzártam a gázt. 5 percig fedő alatt pihentettem, végül a sajtot is hozzákevertem.
CH tartalom egy adagban: ~50 g CH/ 300 g
Nekem az egész mennyiség kb. 1100 g lett, ami 16-17 g-os CH tartalmat jelent 100 grammonként. Ebédre egy 300 g-os adag bőven elég, ez kb. pont 50 g CH. Ha kívánod, egy ubisali még elfér mellette, annak a CH tartalma úgyis alig szívódik fel, egyesek szerint számolni sem kell (erről bővebben még az alapanyagokról szóló bejegyzésemben írok).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése